Sunday, August 31, 2014

Giveaway: Happy 6th year Anniversary; Thank You YOBO!

<< klik banner di atas untuk join >>

Duedate : 31 Ogos 2014

Disebabkan salah satu syarat ni, kena kasi komen buruk mengenai blog penganjur so secara
jujurnya.. memang takada buruknya ^^ hehe Apa yang saya maksudkan ialah, penggunaan font
yang jelas, senang dibaca .. font tidak terlalu besar dan tidak terlalu kecil.
Header pun memang mengancam.. memang cantekk *thumbs up**

cuma, ....

maybe sis boleh tukar background blog yang lain. Tu pun kalau sis nak kasi kelainan sikit.
Kalau taktukar pun takpe sebab still blog sis nampak kemas dan tersusun.
Last but not least, selamat ulangtahun perkahwinan yang ke-6. InsyaAllah kekal
sampai ke hujung nyawa ... : D







Fantastic Giveaway by FR

<< klik banner yang comel ni untuk join >>

Syaratnya sangat simple sebab yang sponsor hadiahnya semuanya datang dari
penganjur. So no worries ^^ hehe Hadiah yang ditawarkan pun best-best. Sempat lagi kalau
korang nak join sama. 


Hadiah-hadiahnya ialah :


Novel x 1
Cute Pink Note Book x 1
Deco Sticker High School Musical x 1
Topup RM5 x 2
Bloglist x 10
Review Blog x 6


Saturday, August 30, 2014

Mini Merdeka Giveaway

<<klik banner di atas untuk join >>

Bakal tamat pada bila-bila masa. So. jangan tangguh-tangguh better korang join sekarang
sebab hadiah yang bakal menanti pemenang memang menarik :

Pineng powerbank x 1
Monopod x 2
Topup RM10 x 3

Syarat yang simple, tak ambil masa lama pun nak settle kan bab syarat-syarat bagai ni ^^
So, saya telah mentagged mereka-meraka yang bertuah. Yang tak ditagged pun,
harap sudi memeriahkan lagi GA ni. Jom semua >.^



Giveaway Merdeka Lestari

<< klik banner di atas untuk join >>

19 Ogos - 31 Ogos 2014

Pemenang akan dipilih menggunakan kaedah random. Pengumuman pemenang ialah
pada 2 September. 

Top Referral : Buku Duit Pantas (Penulis : Ammar Zahar) + Topup RM10 
2 ) 5 x Topup RM10




Dhiya's First Giveaway

<< klik banner di atas untuk join >>

18 Ogos - 31 Ogos 2014

Sebelum terlambat, jom semua kita memeriahkan lagi 1st giveaway by Sis Dhiya.
7 pemenang bertuah dicari !!! Jangan lepaskan peluang untuk terpilih 
sebagai salah seorang daripada merak yang bertuah tu. Pemenang dipilih
melalui random.org manakala pembahagian hadiah akan dilakukan secepat yang mungkin.
Tunggu apa lagi ? Sebelum terlambat, jom support sis kita ni ^^




Monday, August 25, 2014

Syawal Giveaway!

<< klik banner untuk ke blog penganjur >>

Hadiah-hadiah yang menanti pemenang ialah seperti berikut :

Hair Mask x3 
Plain Chiffon Shawl x1 
Printed Chiffon x1 
Cekak Headband x3 
Kredit RM10 x1 
Cute Notebook x1

Manakala pemenang dipilih melalui :

- gambar raya paling lawaaaaaa x 2
- top referral x 1
- random

disebabkan tahun ni tak ambik banyak sangat gambar, so rasanya yang bawah ni je
kot yang paling lawa.. hahaha ^^ 



Kenapa letak 2 gambar ?? Satu, cari kelainan dalam kedua-dua gambar ni pastu, satu lagi
reason sebabnya adanya si Fiona dalam gambar raya tahun ni. Tahun depan Along dah
tak ada same goes to Fiona. Abah pun belum tentu ada raya tahun depan. So
gambar raya tahun ni sangat-sangatlah bermakna dan lain daripada tahun sebelum ni.



Segmen Blogwalking Syawal by Prettyiz

<< klik banner di atas untuk join >>

Duedate : 26 Ogos 2014

Tarikh akhir akan dilanjutkan jika penyertaan menggalakkan = 31.8.14 Pengumuman pemenang
akan dibuat 3 hari selepas tamatnya segmen ini. Dan ole-ole menanti pemenang ialah :

  • First Top Referral akan menerima Vitamin C (kulit cerah, bebas jerawat) bernilai RM92.50
  • Second Top Referral akan menerima Ostematrix (kalsium, lawas) bernilai RM61.00 
  • Third Top Referral akan menerima Lecithin (pecah, bakar lemak) bernilai RM52.50 
  • 2 peserta bertuah akan menerima ole-ole berupa duit raya sebanyak RM5 setiap sorang. 


##Cabutan akan dibuat menggunakan random.org..




Friday, August 15, 2014

FIRST GIVEAWAY: [29] ULANG TAHUN PERKAHWINAN MA DAN ABAH

<< klik banner untuk join >>

Tarikh tamat dilanjutkan sehingga 30 Ogos ini ! So, apa tunggu lagi, jom semua
memeriahkan GA yang bersempena untuk menyambut hari ulangtahun perkahwinan
ibu bapa kepada Liya (penganjur).

  • Novel Abah liya sendiri untuk entri peserta paling kreatif dan menarik. [x1]
  • Sejadah mini + comel [x2]
  • Perhiasan meja kalimah Allah S.W.T [x1]
  • Perhiasan meja kalimah Nabi Muhammad S.A.W [x1]
  • Perhiasan meja ayat Al-Kursi [x1]
  • Bear kecil Minions (JOSH) [x1]
  • Keychain Minions (BILL) [x1]
#hadiah yang ditawarkan akan berkurang sekiranya peserta yang menyertai kurang daripada 20 orang. Namun hadiah akan bertambah sekiranya peserta melebihi 25 orang.

Ucapan Khas Buat Ibu Bapa Liya :

Membesarkan seorang anak sejak dilahirkan sama ada lelaki mahupun perempuan bukanlah satu tugas yang senang. Penat, lelah menjaga dan melayan kerenah anak merupakan satu tugas berat yang digalas oleh setiap ibu bapa. Namun apabila mereka membesar dengan keadaan tubuh badan yang sihat, melihat mereka berjaya dalam hidup merupakan detik yang paling manis dan pengorbanan selama ini teramat berbaloi. Buat Encik Alias dan Puan Rosmawati, tahniah kerana anda telah berjaya mendidik dan menjaga 3 orang putera dan seorang puteri menjadi anak yang soleh dan solehah, insyaAllah. Selamat ulang tahun perkahwinan yang ke-29. Semoga kekal bersama sehingga ke Jannah dengan diiringi anak-anak yang soleh dan solehah. Amin.

Keluarga Saya ? Inilah mereka :

Abah : Amiruddin Abd Rashid
Ibu : Rosmiatun Abd Rahman
Along : Nur Ain Sazlyna Amiruddin
Saya ( Angah ) : Nur Anis Syawanie Amiruddin
Adik : Alif Armizie Amiruddin

Both my parents lahir tahun 1969. 31 Ogos tahun ni genap dah 22 tahun mereka kahwin. wiwiwi :3 Dikuniarkan 2 orang puteri dan satu-satunya putera. Kitaorang stay kat Dungun. Sekarang, my father still lagi bekerja dan sara kami sekeluarga. Ibu suri rumah sepenuh masa. Our big Queen <3 Along dah graduated from Kolej Mara Banting. InsyaAllah, bulan 9 ni fly ke UK : Cardiff University. Saya baru sahaja sambung belajar kat Unikl Miit. InsyaAllah akan graduate dalam Dip In Multimedia masa tahun 2017 nanti. And my younger brother belajar di SM Sains Setiu. Alhamdulillah, kami adik-beradik di didik untuk mengutamakan pelajaran. Apa-apapun, mesti kena belajar sungguh2, bekerja then sara dorang hihi Well, sikit je nak cerita pasal keluarga saya. Thats all from Amir's family. : D

Pengalaman berpuasa sama je setiap tahun. Bezanya tahun ni cuma berpuasa di perantauan. hihi Nak tahu apa cerita puasa di perantauan, boleh ke official blog saya : Boice Legacy7;









Saturday, August 9, 2014

Kawaii August Giveaway


Kawaii Giveaway By Rara Deluxe


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Assalamualaikum.Jom sama-sama meriahkan Kawaii Giveaway By Rara Deluxe.
Terdapat banyak hadiah-hadiah gempak yang boleh dimenangi.Antaranya ialah 
Bag dan poster EXO,Button badge,Cash,Hadiah Misteri,Shawl,
Tudung Bawal Hoodies,Ladies Accessories,Hand Mask,Viel,Notebook. 
Jutaan terima kasih ditujukan kepada sponsor yang 
sudi menaja giveaway ini ^^ 

2 hadiah yang nak saya menang ialah beg EXO ataupun cash RM10. Kenapa ???



Semuanya bermula dengan cinta pandang pertama bila tengok MV Growl by EXO. Masa ni
Kris ada lagi. Still and always forever 12 T.T Yang ni memang fall in love in very 1st sight.


Hati mana tak melting bila Kris buat muka macam ni, kan ? hahaha Tapi since dia meninggalkan
EXO ni, aku rasa malas dah nak layan + ambil tahu pasal EXO.. Mogok sementara, hihi
What ever it is, I will always do support EXO forever and ever even without Kris.

Kenapa pula duit cash RM10 ? Kalau orang kaya, mungkin RM10 tu macm tidak bernilai.
Tapi since aku jadi student ni, tambah pulak belajar kat tengah bandar KL, mmg banyak nak
guna duit. Duit tambang LRT kalo bas buat hal, duit nak makan, duit nak shopping : P
haha Duit nak beli buku almaklumlah dulu kalau waktu sekolah buku teks tu free je.
Ni dah masuk uni, buku harga rate dalam RM50 and above. So even
RM10, tapi sangaat bernilai di mata aku. ^^

Till then..





Friday, August 8, 2014

Mega Giveaway Anak Merdeka Malaysia

Klik Banner Untuk Join

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Alhamdulillah... setelah sebulan lebih perancangan, akhirnya dapat juga saya
lancarkan buat julung kalinya Mega Giveaway 2014. 

Give Away ini adalah sempena bulan kelahiran saya dan anak merdeka Faiqah iaitu
pada tanggal 31 Ogos. Mega Give Away ini dianjurkan oleh pemilik blog ini dan
ditaja oleh ramai blogger untuk mencari ramai pemenang. 

Mega Give Away ini ditaja oleh:

Tempoh:
03 Ogos 2014  hingga 16 September 2014 [23:59PM]

Hadiah:
Cash RM30
Cash RM20
Cash RM20
1 Naskah al-Quran
Buku terbitan Ana Muslim 
Buku Agama x 1 Pemenang
Kain Ela 2Meter Warna Plain
Wallet Sophie Paris
Wallet
Widescreen Sticker
Voucher RM5 untuk barang preorder di Cayesha
Brooch
2 Car Perfume
Keychain Sarawak
EXO-M Postcard
Bookmark dan Keychain
Topup RM10 x 2 
Topup RM10 x 2
Topup RM10 x 2 
Topup RM10 x 1 
Topup RM5 x 1 
Topup RM5 x 1
Topup RM5 x 1 
Topup RM5 x 1 
Topup RM5 x 2 
Topup RM5 x 2 
Header Blog x 2 
Watermark x 5 
Review Blog x 2
Hadiah Misteri x 2




GiveAway 'Saya nak menang baju'

<< klik banner di atas untuk join >>

Duedate : 10 Ogos 2014 (8.00 p.m.)


Mencari seorang pemenang bertuah untuk memenangi sehelai baju. Pemenang bakal
dipilih melalui kaedah random.org



3rd Giveaway : Pinefore Skirt

<< klik banner di atas untuk join >>

Terima kasih kasutkaca15. Semoga murah rezeki saya 
di bulan Syawal ini. Amin ...



Wednesday, August 6, 2014

Giveaway Souvenir From Holland by Cherish Every Cherry

<< klik banner di atas untuk join >>

Duedate : 7 July - 7 August 2014

Mencari 3 orang pemenang bertuah !!! Simple step, sape-sape pun boleh join .
Hadiah menarik menanti anda khas dari Holland ^^





Tuesday, August 5, 2014

Giveaway #CikMielaBukaKedai


Assalamulaikum. Giveaway ini dibawakan oleh Cik Miela sempena pembukaan kedai Ladya Shops


Hadiah:
1x Long dress
1 x Long Tee
1 x Toup RM10 
30 x mystery gift untuk 30 peserta pertama
Gambar hadiah: 


Klik sini untuk join




Saturday, August 2, 2014

GiveAway Ramadhan Syawal by Jaja Sutera

<< klik banner di atas untuk join >>

Duedate : 7.7 - 7.8.2014

5 pemenang bertuah dicari !!! Pemenang akan memenangi hadiah berupa botol perfume
berjenama antarabangsa (5ml & 10ml)
Pemenang akan dipilih melalui khidmat random.org

Instagram : @anisyamirlee7o
Twitter : -


#semua peserta yang menyertai GA ini akan menerima voucher RM10 untuk shopping perfume
di Sutera Online Shop. Valid until December 2014





[GIVEAWAY] Note Cards From Jasper

<< klik banner untuk join >>

9/10 August 2014

9 pemenang bertuah dipilih melalui random.org akan mendapat note cards daripada Jasper.
Ayuh semua join GA yang simple dan menarik ni ^^